مدارک لازم برای درخواست ویزای توریستی فرانسه

ویزا یا روادید

برای عبور از مرز بعضی از کشورها یا در واقع دولت ها در سرتاسر دنیا، چه ورود باشد و چه خروج، نیازمند به داشتن سندی به نام ویزا یا روادید هستیم. ویزا یا روادید با پاسپورت یا گذرنامه کاملا متفاوت است. برای درک بهتر مفهوم ویزا باید ابتدا مفهوم پاسپورت را بدانیم.

پاسپورت یا گذرنامه در واقع یکی از اسناد شناسایی رسمی افراد است، مثل کارت شناسایی ملی، گواهینامه های رانندگی و غیره، که از سوی حکومت ها یا همان دولت ‌ها برای شهروندان صادر می‌شود. به کمک این سند دولت های مختلف، هویت شهروندان خود را تایید کرده و در واقع از دیگر کشورها و دولت های آنها می خواهد تا اگر فرد تقاضای عبور از مرز آن کشور را داشت، اجازه ی نامه ی مربوطه با بررسی این سند هویتی و سایر اسناد مربوطه و لازمه صادر گردد.

این اجازه نامه همان ویزا یا روادید خواهد بود. شکل صدور این اجازه، چسباندن یک برچسب یا مهر روی پاسپورت است.

ویزا یا روادید توریستی

همانطور که مشخص است، ورود از یک کشور به کشوری دیگر قطعاً با هدفی خاص صورت می گیرد. شما ممکن است با هدف اقامت دائم برای زندگی و کار، اقامت موقت برای تحصیل و یا تجارت دوره ای (مثلا تردد سالانه)، سفرهای توریستی و تفریحی و ... از کشور خود به کشوری دیگر بروید.یکی از این اهداف، مسافرت تفریحی و توریستی به کشور مقصد است. برای این کار نیازمند به دریافت ویزا یا روادید توریستی هستید. ویزای توریستی، در واقع ویزای اقامت کوتاه موقت است.

شرایط و الزامات اولیه

همانطور که در بالا اشاره شد، قبل از اقدام برای دریافت ویزا یا روادید، فارغ از نوع ویزا، باید حتما یکی از انواع پاسپورت یا گذرنامه، یعنی عادی، خدمت و یا سیاسی داشت. علاوه بر پاسپورت، باید سایر اسناد هویتی اصلی، یعنی کارت شناسایی ملی و شناسنامه نیز موجود باشند.اعتبار پاسپورت شما، یعنی تاریخ ثبت شده در آن، هنگام درخواست ویزا باید حداقل سه ماه  بعد از تاریخ بازگشت شما از کشور مقصد باشد. اگر این مدت زمان کمتر از 3 ماه است، باید ابتدا پاسپورت خود را تمدید کنید.پاسپورت شما برای چسباندن برچسب ویزا و همچنین مهرهای ورود و خروج به کشور مقصد (که منظور ما در این مطلب، کشور فرانسه است)، باید حداقل 2 صفحه کاملاً خالی داشته باشد.اگر از تاریخ صدور پاسپورت شما بیشتر از 10 سال گذشته باشد، حتی اگر هنگام درخواست ویزا باز هم دارای اعتبار باشد، پذیرفته نخواهد شد.فرد متقاضی تشکیل پرونده ی درخواست ویزا، خود شخصاً باید هنگام تشکیل پرونده حاضر باشد.

مدارک مورد نیاز درخواست ویزای توریستی فرانسه 

فرم درخواست ویزای کوتاه مدت،یک عدد عکس جدید، رنگی، از چهره و سر فرد متقاضی، بدون هرگونه پوشش سر، زمینه روشن، در ابعاد 3.5 در 4.5 سانتی متر. باید توجه داشت که چهره فرد متقاضی در این عکس باید 70 تا 80 درصد فضای عکس را دربرداشته باشد،پاسپورت بانضمام کپی تمام ویزاهای شنگن اخذ شده تا آن زمان و نیز کپی تمام مهرهای ورود و خروج، بر روی پاسپورت (های) قبلی و کنونی،اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه ،اصل و کپی کارت ملی،کارت پایان خدمت، مدرک دال بر تحصیل در مدرسه یا دانشگاه یا مدرکی برا اثبات ثبت نام در سال آینده در مدرسه یا دانشگاه ،مدارک دال بر تمکن مالی و سابقه ی اجتماعی و کاری مثبت،مدرک دال بر داشتن محل سکونت در فرانسه،(اصل و کپی دعوتنامه ی تنظیم شده در شهرداری مربوطه،مدرک دال بر رزرو هتل و یا در غیر اینصورت، مدرکی دال بر تمکن مالی برای تامین مخارج روزانه ی هر نفر به مبلغ 120 یورو. همچنین باید یک آدرس سکونت هم در کشور فرانسه اعلام شود و یا کپی سند مالکیت یا اجاره نامه شخصی یا فرد تقبل کننده و نیز کپی کارت ملی فرانسوی وی ارائه شود.مدرک بیمه پزشکی بین المللی و بیمه ی بازگشت به کشور معتبر: این بیمه نامه باید تا مبلغ 30000 یورو برای پوشش هزینه های پزشکی، درمان و موارد مربوطه در طول مدت اقامت تنظیم شده باشد.)،اصل و کپی بلیط رفت و برگشت هواپیما

برای شاغلین:

مدرک دال بر استخدام، حاوی مشخصات فردی، شغل، دستمزد ماهانه که تاریخ صدور آن بیشتر از یک ماه نباشد،فیش حقوقی سه ماه اخیر،پرینت حساب های جاری و پس انداز سه ماه اخیر،اجازه نامه ی کارفرما برای مرخصی در مدت سفر و تایید امکان بازگشت فرد به کار خود بعد از سفر، به فرانسوی یا انگلیسی

برای بازرگانان و صاحبان شرکت ها:

مدرک ثبت شرکت در سازمان مربوطه و آگهی آن در روزنامه ی رسمی کشور، پرینت حساب های جاری و پس انداز سه ماه اخیر، شخصی و شرکتی،برای شغل های آزاد،کارت فعالیت شغلی از نظام مربوطه، دارای اعتبار در آن سال،پرینت حساب های جاری و پس انداز سه ماه اخیر، شخصی و کاری

برای کسانی که شغلی ندارند یا بازنشستگان:

مدارک اثبات کننده ی دریافت مستمری و درآمد،پرینت حساب های جاری و پس انداز سه ماه اخیر،در موارد لزوم، مدارک شناسایی شخصی که هزینه های سفر را تقبل می کند بعلاوه ی مدارک دال بر تمکن مالی و وضعیت شغلی و کاری وی

برای کودکان، محصلین و دانشجویان

مدرکی دال بر تقبل هزینه ی سفر توسط پدر یا مادر،مدارک شناسایی شخصی که هزینه های سفر را تقبل می کند بعلاوه ی مدارک دال بر تمکن مالی و وضعیت شغلی و کاری وی،نامه ی اجازه ی سفر از طرف پدر و مادر، به فرانسوی و انگلیسی،اجازه نامه ی رسمی خروج از طرف پدر یا مادر در مواقعی که فرزند بدون پدر خود قصد سفر دارد،مدرک دال بر تحصیل در مدرسه یا دانشگاه یا مدرکی برا اثبات ثبت نام در سال آینده در مدرسه یا دانشگاه

مراحل انجام درخواست :

گرفتن وقت ویزا: طبق اطلاع رسانی پورتال رسمی سفارت فرانسه در ایران، به آدرس ambafrance-ir.org، از تاریخ 17 خرداد 1395، تنظیم وقت جهت درخواست ویزا صرفا ازطریق ارسال ایمیل ممکن خواهد بود. برای اینکار باید فرم درخواست ویزا را دریافت و به زبان فرانسوی یا انگلیسی تکمیل کرده، امضاء و تاریخ زده شود و به ایمیل ارائه شده فرستاد.

http://www.ambafrance-ir.org/IMG/docx/rdv.docx?1408/b1d7ee6a35554c44459a0fb00e3ce9b832b1fb58

rdv.teheran-amba@diplomatie.gouv.fr

مراجعه به بخش ویزای سفارت فرانسه در تهران، خیابان نوفل لوشاتو، پلاک 66-64 در زمان اعلام شده،پرداخت هزینه در بدو امر بصورت نقدی و به یورو،مصاحبه و ارائه ی مدارک لازم،مراجعه در تاریخ اعلام شده برای دریافت جوابیه ی ویزا،در انتهای کار، اصل مدارک مسترد می شوند.

هزینه ی های مرتبط
هزینه تشکیل پرونده 60 یورو می باشد. برای کودکان بین 6 تا 12 سال، این مبلغ به 35 یورو کاهش می یابد. برای کودکان زیر 6سال رایگان است.

ساعات کار سفارت

بخش ویزای سفارت فرانسه، روزهای یکشنبه تا چهارشنبه، از ساعت 7:30 الی 11:30، به غیر از روزهای تعطیل فعال است.برای دریافت گذرنامه و جوابیه ی ویزا باید روزهای یکشنبه تا چهارشنبه، از ساعت 14 الی 15 بعد، به استثناء روزهای تعطیل به این بخش مراجعه کرد. روزهای پنجشنبه صرفا برای متقاضیانی است که از طرف نهادهای ذیل معرفی شده اند:

Bel Sahar, Danone, Faurecia, IDI, IPSEN, Legrand, MBI, Peugeot, Poober, Renault, Sanofi AventisRobertet, Schlumberger, Schneider Electric, Total Eavar, Ghoghnous, Nomade Tour, World Express

بخش ویزای سفارت فرانسه در روزهای پنجشنبه فقط از ساعت 7:30 تا 11:30 فعال است.

دیدگاه شما

پر کردن تمامی فیلدها ضروری است